Klauzula informacyjna RODO

Informacja o przetwarzaniu danych osobowych

Szanując przepisy dotyczące ochrony danych osobowych, na podstawie art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informujemy, iż:

  1. Dane osobowe przetwarzamy w celach związanych z obsługą klientów oraz wykonywaniem obowiązków wynikających z prowadzenia działalności gospodarczej, czyli
    • a) w związku z realizowanymi umowami, bądź czynnościami  podejmowanymi na rzecz ich zawarcia (zgodnie z art. 6 ust 1 lit b) RODO)
    • b)obsługa wszystkich transakcji, zleceń i operacji dokonywanych przez klientów i kontrahentów
      do wypełnienia obowiązków prawnych, związanych z obrotem handlowym (rozliczanie faktur, archiwizacja dokumentów) – na podstawie art. 6 ust 1 lit c) RODO
    • c) do celów związanych z korespondencją prowadzoną drogą elektroniczną lub tradycyjną, na podstawie art 6 ust 1 lit b) oraz art 6 ust 1 lit f) RODO
    • d) do celów rekrutacyjnych – na podstawie udzielonej zgody (art. 6 ust 1 lit a) RODO) oraz na podstawie przepisów Kodeksu Pracy
    • e) do wypełniania obowiązków prawnych wynikających z przepisów o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu (art 6 ust 1 lit c) RODO)
    • f) w pozostałych celach, na podstawie udzielonej zgody klienta (art 6 ust 1 lit a) RODO)
  2. Odbiorcą danych mogą być podmioty świadczące na rzez ADO usługi informatyczne lub inne, ale jedynie w związku z prowadzoną działalnością ADO, w celach służących realizacji zawartych umów bądź zleceń oraz należytego wykonania usług, na podstawie wyraźnego polecenia ADO i zgodnie z przepisami prawa.
  3. ADO może stosować profilowanie, jeżeli obligują go do tego przepisy, lub na podstawie zgody.
  4. Informujemy o prawie dostępu, poprawiania i uzupełniania podanych danych, przenoszenia danych, żądania ograniczenia przetwarzania oraz żądania usunięcia danych (jeżeli na Administratorze nie ciąży obowiązek ich posiadania)
  5. Jeżeli została udzielona zgoda na przetwarzanie danych, można ją w każdej chwili odwołać kontaktując się pisemnie na adres ADO, co nie będzie miało wpływu na legalność przetwarzania przed wycofaniem zgody.
  6. Informujemy o prawie do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, jak również do wniesienia skargi do organu nadzorczego, jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  7. Administratorem Danych Osobowych (ADO) jest:

Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Lekarska

Małgorzata Szterling-Jaworowska

ul. Małachowskiego 8/46

18-400 Łomża

NIP: 7162469558

Polityka „cookies”

  • Strona internetowa może wykorzystywać „ciasteczka”, które służą identyfikacji przeglądarki podczas korzystania ze strony www.drszterling.pl, umożliwiające poprawne wyświetlanie treści oraz dopasowanie treści do możliwości przeglądarki. „Ciasteczka” nie zawierają żadnych danych osobowych.
  • Podczas wizyty na stronie internetowej drszterling.pl, automatycznie zbierane są dane dotyczące wizyty takie jak np.: adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp. Dane te mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o użytkownikach lub do personalizacji zawartości strony internetowej.
  • Firma Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Lekarska Małgorzata Szterling-Jaworowska  analizuje gromadzone dane korzystając z rozwiązań zewnętrznych dostawców. W tym celu korzystamy z rozwiązań dostarczanych przez Google Analytics. To narzędzie działa w oparciu o pliki cookie, jednak nie udostępnia żadnych danych umożliwiających identyfikację użytkowników. W celu zapoznania się z zakresem analizowanych danych prosimy o zapoznanie się ze szczegółami polityki prywatności Google Analytics.
  • Dane użytkowników takie jak np.: adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp. zbierane są w celu umożliwienia bezproblemowego korzystania ze strony drszterling.pl i komfortowego przeglądania zawartości strony internetowej.
  • Przeglądarki internetowe wykorzystują różne sposoby wyłączania obsługi „ciasteczek”. Zwykle dostępne są one w menu w zakładce Narzędzia lub Opcje. Poza zarządzaniem „ciasteczkami” przeglądarki zazwyczaj umożliwiają użytkownikowi kontrolę udostępnianych informacji o użytkowniku, na przykład poprzez włączenie trybu prywatności w przeglądarce.
  • Odwiedzając stronę drszterling.pl użytkownik akceptuje i zgadza się na przesyłanie „ciasteczek” w zakresie opisanym w „Polityce prywatności”.
  • Administrator strony drszterling.pl nie łączy informacji uzyskanych przy wykorzystaniu „ciasteczek“ z udostępnionymi mu danymi osobowymi. Dane nie są w żaden sposób profilowane ani kojarzone.